T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ARTVİN / ARHAVİ - Hacılar Ortaokulu

Okul Müdürümüz Sayın Hasan GÖLCÜKÇÜ'nün 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Sevgili Meslektaşlarım, Değerli Veliler, Siz Geleceğin Mimarı Sevgili Öğrenciler; Bu yıl Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü!

İngiltere, Fransa, Avustralya ve Yeni Zelanda olmak üzere İtilaf Devletleri'ne karşı 1915-1916 yılları arasında muhteşem bir azim ve mücadele ile kazandığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerine "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir." dediği zaferdir.

Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünde, bu vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi anmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz.

Tarih boyunca birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelen, tarihe yön veren çok büyük zaferlere imza atan aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını bugün de canı ve kanı pahasına korumasını bilmiş, geçmişinden aldığı güçle, 108 yıl önce bugün, dünya tarihinden silinmeyecek bir büyük destan yazmıştır.

Türk milletinin varlığını sürdürmek için mücadele verdiği Çanakkale Savaşı, tüm dünyaya Türk Milleti'nin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu gibi, düşmana da "Çanakkale geçilmez " gerçeğini kabul ettirdiği bir zaferdir.

Şanlı ecdadımızın kadın-erkek demeden 7'den 70'e büyük fedakârlıklarla kazandığı bu zaferi, gençlerimize en doğru şekilde anlatmayı ve onları bu bilinçle yetiştirmeyi görev edinmiş bulunmaktayız. Sevgili gençler, her bir karışı ecdadımızın kanıyla sulanan vatan topraklarımız size emanettir. Bu emanete şimdiye kadar olduğu gibi hakkıyla sahip çıkacağınıza ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için gerekli üstün gayreti göstereceğinize olan inancımız tamdır.

Sözlerime Mehmet Akif Ersoy'un zaferi anlatan o güzel dizeleri ile son vermek istiyorum;

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i...

Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

"Gömelim gel seni tarihe" desem, sığmazsın.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak için canlarını hiçe sayıp savaşan ve bizlere bu günleri armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum. 

 

17-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.03.2023 - Güncelleme: 17.03.2023 15:03 - Görüntülenme: 54
  Beğen | 1  kişi beğendi