T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ARTVİN / ARHAVİ - Hacılar Ortaokulu

Deneme Sınavı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerimize yönelik deneme sınavı analizi gerçekleştirildi.

08.03.2023 Çarşamba günü 5-6 ve 7. sınıflara yönelik gereçekleştirilen deneme sınav sonuçlarını değerlendirmek üzere okul müdürümüz Sayın Hasan GÖLCÜKÇÜ öğrencilerimizle bir araya geldi. Sınıf düzeyinde her öğrenciyi tek tek değerlendirirerek artıları ve eksikleri öğrencilerimize iletildi. Öğrencilerimizin talep ve istekleri dinlenirken toplantı okul müdürümüz Sayın Hasan GÖLCÜKÇÜ'nün iyi dilek ve temennileri ile sonlandırıldı.

 

Deneme Sınavı Analizi Nasıl Yapılır, Neler Yapmalıyız ?

 

·         Çözdüğünüz deneme sınavlarının takibini yapın.

Çözdüğünüz tarihi, doğru/yanlış/boş cevap sayınızı, toplam net sayınızı ve çözdüğünüz süreyi bir tablo oluşturarak not edin. Her deneme sonrası bir öncekilerle karşılaştırın. Artış ve düşme varsa nedenini sorgulayın.

·         Sadece cevap anahtarına bakıp geçmeyin.

Cevap anahtarından doğru/yanlış/boş cevapları kontrol edip geçmeyin. Yanlışlarınızın ve boşlarınızın doğrusunu mutlaka öğrenin. Anlamaya çalışın. Gerekirse bu soruları kesip bir yerde biriktirin ve zaman zaman tekrar göz atın.

·         Daha çok hangi konudan yanlış ve boş cevaplarınızın olduğunu tespit edin.

Yanlış ve boş cevaplarınızın daha çok hangi konudan olduğunu tespit edin ve yazın. Bu yanlış ve boşunuz konu eksikliğinden mi yoksa gerekli soru pratiğini yapmadığınız için mi? Bunu belirleyin ve harekete geçin. Konu eksikliğindense konu çalışması ya da konu tekrarı yapın. Soru pratiği yapmadığınız içinse soru bankasından o konunun testini çözerek ilerleyin.

·         Yanlışlarınız dikkat dağınıklığındansa farkındalığınızı artırın.

Dikkat dağınıklığı ve odaklanma sorununuz varsa bunun üzerine çalışmalar yapın. Gerekirse rehber öğretmeninizden ya da size yardımcı olacak birisinden yardım alın. Nefes egzersizi yapmak, sınava dair olumlu düşünceler geliştirmek ve kendinize güven duymak sizlere yardımcı olacaktır. Aynı zamanda sınava yönelik kaygılarınızı bir kağıda yazıp bunları olumlu düşüncelerle değiştirmek de sizlere bu noktada yardımcı olacaktır.

·         Her deneme sınavının gerçek bir sınav provası olduğunu unutmayın!

Her denemeyi gerçek bir sınav gibi düşünün ve ona göre hareket edin. Fakat şunu da unutmayın, deneme sonucunuz istediğiniz gibi olmadığında pes etmek yerine hala vaktiniz varken elinizden geleni yapıp çalışmalarınıza daha da ağırlık vererek ilerleyin.

 

 11-03-202311-03-202311-03-202311-03-202311-03-2023

  •  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.03.2023 - Güncelleme: 11.03.2023 22:23 - Görüntülenme: 60
  Beğen | 0  kişi beğendi